Piscina gonflabila a izbucnit și a schimbat Vuelta. Apa l-a doborât apoi pe Jumbo

După ce am trecut între timp, un drum umed a apărut brusc înaintea formațiunii Jumba cu șase kilometri înainte de finalizare.

În următorul colț stânga, jumătate din echipă a coborât.

Martorul Andy Elche s-a alăturat serverului Cycling Weekly după scenă, afirmând la fața locului și explicând ce se întâmplă în pasajul critic.

Apa a început să curgă în jos drum din grădină pe o pantă deasupra șinelor. Spectatorii au încercat imediat să usuce drumul, alertând poliția și organizatorii.Dar toată lumea știa că nu pot usca drumul la timp – și că accidentele călăreților care vin aici cu viteză mare ar fi foarte probabil pe asfalt alunecos. p> “În unul dintre colțuri era o piscină mare de apă”, a descris Fernando Gaviria . “Am condus prea repede ca să răspundem și am ajuns cu toții la sol.” Totuși, se pare că informațiile despre drumul umed de la radio către echipa Jumbo-Visma nu au terminat. Primož Roglič și Steven Kruijswijk au fost, de asemenea, pe teren. Ambiția lor pentru o victorie în scenă, deja slăbită de probleme tehnice și pierderea Seppa Kusse, dintr-o dată Era în ruine.

Speculațiile inițiale erau că cineva a stropit o grădină (sau poate chiar o spălătorie auto) pe o pantă de deasupra șinelei cu un furtun de grădină cu o explozie de țeavă, provocând scurgeri necontrolate de apă.

Upset Addy Engels, directorul sportiv al Jumba, a rugat imediat organizatorii să explice cum s-ar fi putut întâmpla o situație critică.

„S-au dus într-o casă unde s-a întâmplat.Dar asta nu ne va mai ajuta “, a spus Engels.

Ancheta a arătat că în casa de deasupra pistei, un copil mic se juca într-o piscină mare de plastic gonflabilă care izbucnise. Toată apa din bazin a fost spălată și curgând pe drum.

“Pasajul umed a fost absolut neașteptat pentru noi”, a spus Tony Martin de la Jumba. – Ca și cum cineva ar fi vărsat o găleată de apă. Când am condus pista înainte de cursă, nu era nimic de genul.Am condus aici cu viteză maximă, iar primul dintre călăreții noștri a alunecat la scurt timp după aceea. ”Cei cinci călăreți Jumba s-au adunat și au continuat cu o mare pierdere, în timp ce Martin făcea eforturi enorme pentru salvarea grupului, Pe cât posibil.

Au trecut al optsprezecelea cu o pierdere de 40 de secunde pe Astana câștigătoare.

Primog Roglic, cel de-al treilea bărbat al lui Gira, avea un tricou rupt și lacerații și abraziuni de partea sa. Steven Kruijswijk, al patrulea la Vuelta anul trecut și al treilea în Turul din acest an, a clătinat din cap în dezamăgire.

„Acesta nu este cu siguranță un început ideal al Marelui Tur”, a spus directorul lor sportiv Engels. „De vreme ce echipa era jos, a fost vorba doar de limitarea pagubelor.Am fost favoriți astăzi și cred că, dacă nu cădem, finalul cu Astana ar fi strâns. În schimb, avem 40 de secunde. ”Roger și Kruijswijk au refuzat să vorbească cu reporterii după finalizare și au dispărut. Tony Martin a spus mai târziu la Eurosport:„ Acesta a fost cel mai rău scenariu posibil. „Apoi a repetat aceeași propoziție în engleză.

Abia atunci, ciclistul german a încercat să reunească o notă mai optimistă:„ Se părea că Primož ar putea pedala suficient de bine după o cădere, ceea ce este un semn bun.Moralul de astăzi este o lovitură mare pentru moralul echipei, dar vom face tot ce putem pentru a obține cea mai pozitivă atmosferă a echipei până la Madrid. ” Din fericire pentru echipa olandeză, cu toate acestea, norocul a fost că niciunul dintre călăreții lor nu ar fi suferit răni grave. . Sâmbătă seara echipa nu a dat nicio informație detaliată despre starea sa de sănătate. Cu toate acestea, atât Aru cât și Tadej Pogachar au pierdut mai mult de un minut.

Nu au fost doar bicicliști în acea zi, ci chiar mașini de echipă.În altă parte, pe pista tehnică și adesea îngustă, mașina însoțitoare a grajdului Euskadi-Murias nu a ales o curbă și s-a prăbușit în perete.

Pe de altă parte, atmosfera euforică a predominat după etapa amenajată în impresionantul cadru salin alb. „Îmi place momentul. În cele din urmă, eu sunt liderul Marelui Tur ”, a spus Miguel Ángel López în tricoul roșu al Leaderului Vuelta.Totul a culminat când a fost doborât de un spectator sloven (care a fost ulterior aruncat de un columbian) în ultima etapă de munte.

De această dată a avut probleme cu lanțul în mijlocul cronometrului, dar a salvat rapid situația și a închis gaura dintre el și partea din fața Astanei.

“Acum avem un avantaj în clasamentul general,” „Asta este ciclismul. Uneori câștigi jackpotul, alteori ești foarte ghinionist. De data asta, alții au avut-o. stabilă nouă secunde.Apoi, diferența dintre cele două echipe s-a restrâns constant.

“Nu am început prea repede, dar întreaga echipă era încă împreună și am condus cu adevărat greu în ultimii cinci kilometri”, a declarat directorul sportiv Wilfried Peeters >. „Din păcate, au existat unele incidente care nu au fost sub controlul nostru pe pistă și au fost reflectate și în timpul nostru final.

Șoferii Quick-Step au fost informați despre pasajul umed în care Jumbo a căzut și încetinit acolo. Cu 1.700 de metri înainte de final, aproape că au zburat într-o mașină Jumba parcată, a cărei mecanică avea de-a face cu o altă puncție Sepp Kusse aici.Înainte de ultimul colț, formarea formației s-a întrerupt, în spatele trio-ului Knox, Stybar, Gilbert a creat o gaură, care a trebuit să închidă Fabio Jacobsen. atat de putin. “Am vrut să câștigăm, dar trebuie să fim fericiți că niciunul dintre călăreții noștri nu s-a rănit”, a spus Peeters. “Am fost un pic ghinion astăzi, dar vom încerca să-l reparăm duminică”, a comentat Stybar. .

Ciclistii vor parcurge etapa 2 într-o regiune ale cărei drumuri sunt familiare și unde merg în mod regulat în tabără în ianuarie. Din stațiunea mare a zgârie-nori din Benidorm, au pornit spre Calpe.

La scurt timp după început, vor pleca la Puerto de Confrides, un premiu de categoria 2.Pe o pistă foarte ondulantă, mai există încă un „trei” și 24 de kilometri înaintea liniei de sosire, un scurt, dar abrupt „doi” Alto de Puig Llorenca.

drumuri cu vânt ”, a descris astăzi scena directorul tehnic al Fernando Escartin . “Urcarea finală către Alto de Puig Llorenca ar trebui apoi să sfâșie pelotonul până când vor participa aproximativ 70 sau 80 de călăreți pentru primul loc.”