Vuelta surprinzătoare. Clasicii și sprinterii au depășit lideri, înveselind Quintan

Elitistii și clasicii de elită au evidențiat traseul de aproape 200 de kilometri până la Calpe înainte de început.

Nimeni nu se aștepta la luptele pentru tricoul roșu al liderului general, pe un plan plat.

A 74-a cursă spaniolă nu face excepție. La urma urmei, cei mai mari favoriți au concurat cu viteză în a doua zi.Slovenii au tras în ultima urcare a zilei, care avea o lungime de trei kilometri și oferea o pantă de 9,5%.

Au fost 25 de kilometri de parcurs până la linia de sosire, mai ales în coborâre și în grinzile de viraje tehnice. Cu Roglic în prim-plan, au fost cinci bicicliști: Quintana (Movistar), Nieve (Mitchelton-Scott), Aru (Emiratele Arabe Unite), Roche (Sunweb) și Uranus (EF Education First).

Toți alpinisti de înaltă calitate.

După ei, un grup mai mare s-a grăbit cu Miguel Angel Lopez, actualul lider al cursei.Columbianul pierdea puțin peste jumătate de minut.Liderul Astana, cu finalul etapei a doua apropiindu-se, bănuia că va preda tricoul roșu.

Dar cui?

Cu trei mile înainte de țintă a tras un pachet Quintana. El a făcut imediat un cap vizibil. El a fost urmărit penal de Mikel Nieve. Dar spaniolul a fost oprit de o greșeală tehnică la viraje.

Roglic nici măcar nu a reușit.

Așadar, Nairo Quintana a sărbătorit victoria în etapa a doua.

Columbianul de 29 de ani, care a dominat Vuelta în 2016, a obținut primul loc în primii trei ani.Anul acesta, Quintana a dominat și prima probă alpină din Turul Franței. „Înainte de scenă am primit un mesaj că ar trebui să mă gândesc la tricoul liderului roșu. Dar știam că există un clasic bun Gilbert sau Stybar în pachet astăzi ”, a spus Roche. „Dar pe ultimul deal, am înțeles că am o șansă.” Stilul s-a terminat singur chiar înaintea celei de-a treia grupări, cu o pierdere de 1:36 minute față de câștigător în douăzeci, în general, în nouăsprezece ani.