Primul joc al anului: rău pentru Real Madrid

Zinedine Zidane nu le oferă jucătorilor săi un armament în acest Crăciun. După săptămâna de odihnă riguroasă (în perioada 23 – 29 decembrie), să începem să muncim pentru a începe anul liber, atât în ​​LaLiga, cât și în Supercopa Spaniei. Nici la 1 ianuarie Zizou nu a dat jucătorii săi liberi pentru a evita un dezastru care în ultimii ani a fost aproape repetat de sistem în primul joc al anului. Datele sunt înfricoșătoare la Santiago Bernabéu: doar o victorie în ultimii cinci ani.

În sezonul trecut, Madrid a început anul cu o remiză împotriva lui Villarreal (2-2) și o pierdere acasă la Real Sociedad (0-2). Cinci puncte în limbo care au lăsat Madridul definitiv din lupta pentru LaLiga. Echipa albă în urmă cu un an a fost antrenată de Solari, dar același rău a suferit-o pe Zidane în 17-18.Egal în primul meci al anului împotriva lui Celta (2-2) și înfrângere acasă împotriva lui Villarreal (0-1). Din nou, cinci puncte pierdute pentru a-și lua rămas bun de la LaLiga.

Singura victorie din ultimii cinci ani a venit în 16-17, în anul Ligii și campioanelor dublu cu Zidane. Madridul a fost ca un avion în toate competițiile și a început anul câștigând cu 3-0 împotriva Sevilla în Copa del Rey și cu 5-0 împotriva Granada din LaLiga. În acest început al anului 2017, Madridul s-a despărțit de șirul rău din precedentele două sezoane, în care Valencia a îmbrăcat începutul anului la alb. În 15-16, Madrid a început cu o remiză la doi în Mestalla, care l-ar costa pe Rafa Benítez locul.Și un an mai devreme, Valencia a început să sape mormântul lui Carlo Ancelotti ca antrenor al Real Madrid, cu o victorie de 2-1 împotriva albilor.

În acest 2020, Madrid începe LaLiga într-unul dintre cele mai complicate câmpuri Primera, Coliseul. Getafe a pierdut un singur meci în acest sezon acasă în campionatul intern, împotriva celor de la Barcelona (0-2) pe 29 septembrie. O pierdere, trei remize și cinci victorii este soldul bărbaților lui Bordalás acasă la LaLiga. Prin urmare, o întâlnire dură pe care Madrid o va avea sâmbăta viitoare. După ultimul egal cu Athletic și fiind la două puncte de Barcelona, ​​este obligat să câștige.