De ce a avut Ackermann protecție în nominalizarea la Giro, au întrebat ei. El a răspuns cu triumf

„Sunt fericit pentru că îmi trăiesc visul și pot fi un ciclist profesionist”, a explicat sprinterul de 25 de ani al echipei Bora. „Mulți dintre băieții din pachet nu râd. Vreau să le dau un exemplu. ”

Dar există și Unibet momente în care, în ciuda euforiei victorioase, fața lui devine serioasă.

” Cum este să încerci să introduci pe urmele lui Sam Bennett aici anul trecut? ? ”a întrebat un reporter Eurosport chiar în spatele liniei de sosire.

El nu este surd, orb și prost, astfel încât în ​​zilele anterioare nu și-a dat seama că mulți fani și mijloacele de ciclism dispută numele său în stilul: De ce l-a trimis Bora pe Ackermann în Giro? Bennett trebuia să fie aici!

Sam Bennett a câștigat chiar trei etape în Marele Tur italian anul trecut și a sărbătorit șase victorii pe tot parcursul sezonului.Anul acesta, irlandezul de 28 de ani are chiar șapte triumfe, inclusiv două la Paris – Nisa, unde a învins sprintii asi Ewan, Groenewegen, Kristoff, Demar.

Doar Julian Alaphilippe și Primož Roglič a adunat mai multe victorii în acest sezon decât a făcut-o.

Dar Ackermann? A câștigat o singură dată la Almeria la începutul sezonului, dar apoi a căzut de cinci ori, nereușind. „Am avut un izvor mizerabil”, a recunoscut el. Doar odată cu victoria în cursa turneului mondial Eschborn-Frankfurt, s-a întors la valul câștigător la începutul lunii mai.

Cu toate acestea, constructorii echipei Giro l-au preferat lui Bennett cu mult înainte de Frankfurt. Pentru că…ei bine, da, și pentru că e german. Veți auzi acest răspuns foarte des.Bora-hansgrohe este o echipă germană și, așa cum a spus odată nu numai Jan Bárta , șefii săi au indicat că călăreții din țările vorbitoare de limbă germană au avut prioritate aici…cu excepția cazului în care numele tău este Peter Sagan >.

Dar Sagan nu era interesat de Giro. El doar câștigă fericit cursa Rundei din California și se pregătește pentru Tur.

Bennett a pierdut Giro-ul, nu este nominalizat la Tur și nu este sigur de Vuelta. Așadar, nu vă mirați că expresul irlandez vorbește serios despre părăsirea lui Bory când contractul său expiră aici la sfârșitul anului 2019.

„Au decis să nu mă ducă la Giro pentru un motiv”, a spus Bennett. „Dar acum sunt la o vârstă în care aș putea fi bun la Gira sau la Tur. Am 28 ​​de ani. Nu voi întineri. Am cei mai buni ani ai mei. Vreau oportunități. ”

Bora a crescut în grajd.A venit aici în 2014, când echipa a fost numită Net App-Endura și a început de două ori în tur pentru el. Apoi Peter Sagan s-a mutat la Bora. Benetta a fost mutat în Giro, unde a excelat anul trecut și a câștigat la Praia Mare, Imola și în timpul prestigiosului spurt final împotriva Viviani din Roma.

În acest an, chiar și Giro nu i-a permis.

ANUL TRECUT. Sam Bennett și victoria sa la Giro 2018. Anul acesta doar îl urmărește.

„Înțeleg că au mai mulți sprinteri buni și este dificil să decid cine va merge unde”, a spus el. „Sunt legat de Bora de atâția ani, nu este ușor să plec.Dar trebuie să mă gândesc la viitorul meu. ”

Ca parte a nostalgiei, el a scris cel puțin anul trecut videoclipul de anul trecut despre cum câștigă Corsa rosa la Praia a Mare.

” Mă rupe inima că cineva care l-a bătut pe Viviani aici anul trecut trebuie să fi rămas acasă “, explică directorul sportiv al lui Jens Zemb, Gens, la adresa lui Benett. „Dar Pascal Ackermann este un sprinter de nouă generație și am vrut să-i dăm o șansă. Trimiterea lui la Giro a fost decizia conducerii echipei. Am vrut să-l motivăm așa. ”

Zemke susține că au pus presiune pozitivă pe Ackermann.

„ Bineînțeles că am simțit presiunea ”, a recunoscut ciclistul german duminică la Fucecchio. „Acum mă bucur că îl pot arunca.”

La sfârșitul celei de-a doua etape, el a făcut cu adevărat o capodoperă.Și el poate spune acum: Am învins-o pe Viviani pe Giru! În Camp Bory au izbucnit sărbători furtunoase.

„Acesta este un pariuri online salt uriaș în cariera mea”, a înveselit Ackermann. „În primăvară, nu am putut arăta cât de bune sunt picioarele mele de mult timp. Din fericire, echipa a avut încredere în mine. Și când am câștigat Frankfurt, mi-a dat multă încredere în momentul potrivit. apoi a spus: „Am avut trenul perfect pentru echipă.Nu am sprintat rău, dar am murit puțin pe ultimii metri. ”

Cealaltă Elia Viviani din tricoul campioanei italiene a recunoscut că s-a concentrat pe omul greșit, Fernando Gaviriu. de la echipa Emirates, cu un an înaintea regelui sprinterilor de pe Giro. Apoi a sărit peste bicicleta lui Ackermann, dar nu a putut să ajungă în fața lui.

„Aștept Gaviria de prea mult timp. Și dintr-o dată Ackermann a ajuns la viteza de două ori mai mare ”, a spus Viviani. „Este tânăr și rapid. Va trebui să-l adăugăm pe lista de favoriți sprint. ”

Având în vedere că etapa inaugurală a Gira a fost o cronometru, Ackermann poate spune acum că a câștigat primul său debut în Grand Tour.A fost cel mai bun mod de a-i tăcea pe critici, susținând că politica echipei…și protecția națională l-au ajutat în Giro.

Se aștepta ca Sam Bennett să-i trimită felicitări. „Îi trimitem întotdeauna, ne respectăm reciproc”, a spus el. „Încă cred că am putea găsi o soluție pentru anul viitor, astfel încât Sam să poată rămâne în munte. Știu că nu a fost ușor pentru echipă să decidă cine va merge la Giro. Mi-au arătat, probabil, pentru că sunt mai tânăr. Am vrut să încep turul mare anul trecut, dar apoi mi-au spus să aștept. Acum este momentul potrivit. ”

El a anunțat că vrea să rezolve cele trei victorii ale lui Benett anul trecut. „Pun pariu că antrenorul și managerul echipei mele Ralph Denk ar putea să o facă. Dar va fi dificil.La urma urmei, dintre cei mai buni sprinteri de pe Giro de astăzi, poate că lipsește doar Dylan Groenewegen . ”

Chiar și astăzi, a treia etapă s-ar putea încheia cu un sprinter. O altă șansă pentru Ackermann.

Odată cu pierderea de 1:51 minute de la cronometrul de deschidere, el nu reprezintă o amenințare pentru Primimo Roglic , liderul clasamentului general.

Potrivit acestuia, slovenul s-a bucurat de etapa duminicală: „Chiar și datorită faptului că echipele de sprint au controlat cursa.”

Cu toate acestea, deținerea maglia rosa aduce și obligații. „În fiecare zi, asta înseamnă că după scenă trebuie să petreacă o oră în plus pe scenă, cu mass-media și la o conferință de presă.Aceste activități te epuizează și pe tine “, a spus Matt White, directorul echipei competitive Mitchelton-Scott. În culise, dacă Roglic poate (și vrea) să țină maglia rosa din prima până la ultima etapă, chiar și în prima săptămână sprint-clasică.

„Nu este scopul nostru”, a spus directorul său sportiv Addy Engels . „Scopul este să ai un tricou roz la final la Verona. Nu vorbim despre întâlniri de echipă în stilul: trebuie să-l apărăm astăzi. ”

Mai multe informații aici: Mai Mult