Bauer a devenit antrenorul alergătorilor polonezi, are și o echipă laufar

Bauer, în vârstă de patruzeci și unu de ani, fost câștigător general al Cupei Mondiale, a semnat vineri un contract în Polonia. “Voi fi responsabil pentru pregătirea completă a echipei și voi avea la dispoziție un asistent polonez”, a spus Bauer într-un comunicat de presă. „Este o mare provocare pentru mine și sunt foarte fericit că am reușit să găsim o legătură semnificativă cu echipa mea.”

Naționala poloneză are în prezent patru bărbați, doar sprinterul Maciej Starega marcând sezonul trecut. „Există și doi concurenți cu vârsta sub 23 de ani. Scopul meu este să construiesc și să îmbunătățesc treptat echipa.Dar este, de asemenea, necesar să se decidă cine va veni după el “, a declarat Bauer, proprietarul a două medalii de argint din campionatele mondiale, care anul trecut a eșuat în competiția pentru directorul sportiv al secțiunii de cross-country din Uniunea Cehă.

Bauer este un alt antrenor ceh de iarnă sport în Polonia. După sezon, Michal Doležal a trecut de la rolul de asistent la postul de antrenor principal al săritorilor.

În pregătire din primăvară până în toamnă, Bauer va combina selecția sistemului eD al echipei sale cu echipa poloneză. „Competiția pentru laufari și membrii echipei poloneze va crește”, a spus Bauer.Primul antrenament comun va avea loc săptămâna viitoare în Munții Orlické.

În timpul iernii, prioritatea lui Bauer va fi să participe la cursele Cupei Mondiale cu echipa națională poloneză. „Voi avea de-a face cu ei 365 de zile pe an, dar ar trebui să prind și aproximativ o treime din laufuri. În orice caz, echipa rămâne extrem de sigură și va funcționa practic ca până acum “, a declarat medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Torino din 2006.

echipa a terminat pe locul cinci la Ski Classics.El trebuie să caute un înlocuitor pentru sezonul viitor. „Pentru chestiuni organizatorice în jurul echipei, dar rămân în continuare șeful acesteia și sunt pe deplin responsabil pentru el”, a subliniat Bauer, care a primit prestigiosul premiu pentru cel mai bun director de echipă al anului la seara de gală Visma Ski Classics.

Schiorii polonezi de fond în trecut, antrenorul Miroslav Petrásek, fost antrenor de multă vreme al lui Bauer, și împreună cu el militarul Vít Fousek, au încercat să-l ridice.