Irreprimabilul Manu Tuilagi îl inspiră pe Anglia să câștige peste Italia

Un alt meci pentru Italia, o altă înfrângere – cu excepția faptului că aceasta a fost prima lor în această Șase Națiuni, în care au terminat o secundă îndepărtată, copleșiți și depășiți de o echipă a Angliei care ar fi trebuit să fie pe urmele marelui șlem în weekendul viitor, mai degrabă decât sperând că Țara Galilor nu va învinge Irlanda chiar înainte de vizita Scoției aici.

Antrenorul italian al Italiei, Conor O’Shea, a declarat după cea de-a 21-a înfrângere consecutivă a echipei sale în campionat că a considerat Anglia ca fiind cea mai bună echipă din acesta.Aceștia sunt cei mai puternici: doar trei titulari din partea care a câștigat terenul la Roma anul trecut se aflau în aceleași poziții aici și doar doi dintre înlocuitorii de atunci erau implicați.

Țara Galilor a luat cele Sase Națiuni prin furt mai degrabă decât furtuna în acest an, însumând mai mult decât suma părților lor, în timp ce Anglia a fost impresionantă atunci când un plan de joc funcționează, mai puțin decât atunci când a greșit în ultimele 30 de minute de la Cardiff și nu au reușit să-și schimbe tactica ca , pentru o dată, Jones nu s-a uitat la spatele lui înlocuitor pentru inspirație. Defalcarea: înscrieți-vă și primiți e-mailul săptămânal al uniunii de rugby.

S-ar putea să se termine totul când meciul Scoției începe aici, cu începutul Țării Galilor cu câteva ore înainte, dar acesta a fost un sezon în care primii patru din clasamentul mondial s-au ales unul pe celălalt atunci când se aștepta să piardă.Irlanda va fi pe deplin înarmată la Cardiff, dar Anglia nu ar trebui să se bazeze pe nimeni altcineva pentru a obține un al treilea titlu în patru ani în ceea ce a fost cel mai impresionant campionat al lui Jones, unul care ar trebui să le facă purtătorul de steag al Europei la Cupa Mondială.

Întoarcerea lui Billy Vunipola și a lui Manu Tuilagi a făcut o diferență semnificativă, făcând Anglia mai puțin vulnerabilă atunci când lucrează cu posesie lentă. Tom Curry le-a dat direcția la avarie și au o energie mai mare în primul rând. De asemenea, îl au pe Joe Cokanasiga pe aripa dreaptă și, dacă l-a exasperat pe Jones prin tendința sa constantă de a purta mingea într-o mână, mai degrabă decât să o înfige sub un braț, el a arătat că este mult mai mult decât o bucată mare pe care apărătorii ar prefera să nu o facă. taxează la ei.Facebook Twitter Pinterest Joe Cokanasiga atacă un atac al lui Tommaso Allan în timpul unei afișări impresionante. Fotografie: Tom Jenkins / The Guardian

Nu trecuse un minut când Cokanasiga a prins o lovitură transversală, a comis doi apărători și i-a aruncat mingea din dosul mâinii către Curry care, admirat sau surprins, a scăpat permisul. Cokanasiga este un catalizator, deoarece nu doar își bate capul în jos și galopează, ci prezintă următoarea fază a jocului.Numărul său opus, Angelo Esposito, este puțin probabil să doarmă odihnit o vreme după o seară în care trei dintre cele patru atacuri ratate au dus la încercări, dar a fost capacitatea Angliei de a manevra mingea în spațiu și de a forța apărătorii să ia decizii care să-i distingă mai degrabă decât linia lor de trei sferturi supradimensionată.

Italia nu s-a putut gândi suficient de repede după ce Anglia a abandonat strategia de lovitură timpurie, care a văzut propulsorul Kyle Sinckler rostogolindu-l pe Jonny May, care a venit mai degrabă în contact decât în ​​mâinile aripii. Prima lor încercare, la șapte minute, a venit dintr-o linie care a fost luată de Joe Launchbury în față.Pe măsură ce Italia și-a adunat forțele acolo, Anglia a lucrat mingea în spate și a întâmpinat puțină rezistență în drum spre linie, pentru ca Jamie George să înscrie.

Italia a egalat rapid prin Tommaso Allan, după ce jumătatea de joc a fost falsă. spațiu și a mers după linie când și-a dat seama cât de aproape era, dar nu era altceva decât un program de televiziune întrerupt de o reclamă. Elliot Daly a scăpat de la atacul lui Esposito la jumătatea drumului înainte de a-l elibera pe May și apoi Tuilagi, a cărui ultimă încercare pentru Anglia fusese în 2014, l-a lăsat pe Espositio într-o grămadă și pe Michele Campagnaro într-o durere de 50 de metri până la linie. Italia: Evaluările jucătorilor din Six Nations de la Twickenham Citește mai mult

Italia nu a reușit să încetinească ritmul jocului.Au primit o respirație când Owen Farrell a decis să lovească un penalty sub stâlpi, dar Brad Shields a marcat cu 31-7 la gazdă la pauză, după ce Tuilagi l-a folosit pe Allan ca o lovitură de viteză, iar centrul a marcat a doua încercare patru minute după repornire după pauza rapidă a lui Cokanasiga cu Esposito, din nou plecat întins pe gazon.

Cel mai bun lucru care se putea spune despre Italia a fost că au continuat. Au pierdut trei centre și au ajuns cu o recuzită în rândul din spate și au fost răsplătiți pentru persistența lor cu o încercare a lui Luca Morisi după o trecere precisă, dar totul a fost despre Anglia.George Kruis a înscris a șasea încercare după ce a eliminat autorizația lui Jayden Hayward, înlocuitorul Dan Robson, căruia i s-a acordat 19 minute, a finalizat o mișcare provocată de Daly și Cokanasiga înainte ca Shields să o finalizeze cu a doua, după ce a blocat lovitura lui Tito Tebaldi.

Anglia și-a mărit diferența de puncte, dar asta nu va funcționa în avantajul lor dacă ar termina la egalitate cu Țara Galilor în partea de sus a mesei sâmbătă seara, ambii câștigând ultimele meciuri, bărbații lui Jones cu bonus. Un mare șlem ar fi atuul, iar Anglia are vara să reflecteze la ceea ce ar fi trebuit să fie, indiferent de modul în care se desfășoară meciurile finale. Testarea rugby-ului poate fi mai fizică ca niciodată, dar nu este vorba doar despre dimensiuni; gândul este cel care contează.