Martin și Petr. Frații Fuks s-au calificat la Cupa Mondială de la deblkanoi

Datorită unui avantaj semnificativ, frații Fuks pot începe nu numai la Cupele Mondiale și la Jocurile Europene din prima jumătate a sezonului, ci și la Campionatele Mondiale din august de la Szeged, Ungaria, unde vor concura pentru locuri la Jocurile Olimpice din 2020.

” Am încercat mai mult să antrenăm dublurile anul acesta și am vrut să concurăm cel puțin cu Filip și Tomáš. Faptul că i-am bătut cu atât de mulți este, desigur, minunat. Este doar începutul sezonului, suntem fericiți pentru o victorie valoroasă “, a declarat Martin Fuksa pe site-ul federal, care a câștigat și cursa individuală de kilometri.

La aceeași distanță dintre caiac, Dostál și-a confirmat rolul de favorit. „A fost dureros. Am vrut să încerc un început puternic înainte de cursele Cupei Mondiale și a funcționat destul de bine. Timpul nu este rău, deoarece condițiile nu au fost ideale pentru mine.Aștept cu nerăbdare sfinții, merg atât la Poznan, cât și la Duisburg “, a spus el. Într-un vânt puternic, au trecut linia de sosire cu aproape opt secunde în fața membrilor patruiacului de aur de la Campionatele Mondiale de juniori de la Vilém Kukačka și Jan Vorl de anul trecut. Medaliștii de bronz de la Campionatele Mondiale 2017 Jakub Špicar și Daniel Havel au terminat pe locul patru.

„M-am simțit foarte bine. A fost și un pic, pentru că aveam două curse importante în spatele meu, așa că eram destul de nervos. Și dacă cineva ca Pepa te conduce în față, toată lumea ar fi bine. Condițiile au fost adaptate pentru noi, avem destul de multe kilograme în barcă.Am avut-o și nu a fost nicio greșeală “, a lăudat Šlouf.

Înainte de aceasta, el a terminat pe locul patru la probele de caiac de 500 și 400 de metri, care au fost cursele cheie pentru nominalizarea a patru caiace la 500 olimpice. Havel i-a câștigat pe amândoi. Campionul mondial la 500 de timpi Dostál nu a început în ele, dar ar vrea să stea într-un patru-caiac. Compoziția celor patru caiaci ar trebui să fie decisă săptămâna aceasta.