Nu am nicio problemă cu ei, Leclerc a apărat ordinele strategice ale Ferrari

Imediat după cursă, Leclerc a trebuit, în mod logic, să se confrunte cu întrebări din partea jurnaliștilor despre ce credeau despre ordinele Ferrari. „Nu am absolut nicio problemă cu ei.”

Charles Leclerc a trebuit să-l evite pe coechipierul său Sebastian Vettel imediat după start și a coborât pe locul cinci. În timpul cursei, s-a mutat pe locul trei, dar a fost din nou pe locul cinci în final. Și-a pierdut cea mai mare parte a timpului până la prima schimbare a anvelopei. Curând a terminat-o pe coechipierul Vettel, care avusese anvelopele din față după incident în prima rundă, dar conducerea stabilă a așteptat mai mult de cinci ture înainte de a ordona lui Vettel să-l lase pe Leclerc să meargă mai departe.

„Chiar nu mă ocup de asta. Nu am avut nicio problemă cu asta în această cursă.Desigur, am fost mai rapid după start, dar este întotdeauna dificil pentru echipă atunci când călărețul din spate spune că este mai rapid. Fiecare dintre coechipieri și-ar dori să fie în față, “pilotul a comentat situația.

Ulterior, cartea a fost întoarsă și Leclerc a ținut-o în spate pe Vettel o vreme. În cele din urmă, Vettel ar fi putut fi chemat în mod inutil la boxe de pe locul trei pe mașina de siguranță și a căzut pe poziția a cincea. Dar nici măcar Monachan, în vârstă de 21 de ani, nu a vrut să se ocupe de asta.

„Nu cred că apelul la gropi a fost greșit. Desigur, a fost planificat să conducă cauciucurile dure până la linia de sosire, dar nu au funcționat așa cum ne-am imaginat.Roțile din spate ale mașinii mele au alunecat foarte mult și m-am luptat mult cu mașina pe pistă “, a apărat decizia grajdului Leclerc.

Și de ce profesia sa din boxe a devenit ținta unor astfel de critici? Acest lucru se explică prin alte cuvinte ale unui călăreț talentat. Și toată lumea din jurul cursei de la Barcelona a observat. După ce s-a schimbat cu anvelope noi, Leclerc a fost la fel de rapid ca pe setul greu, pe care avea deja o serie de roți pe mașină.

„Din păcate, eram îngrijorat de anvelopele cu duritate medie, nu era diferit. Trebuie să aruncăm o privire bună la acest lucru după cursă, o situație similară nu ar trebui repetată “, a adăugat Charles Leclerc, care își continuă sezonul de premieră la Ferrari în colectarea locurilor a patra și a cincea.A ajuns pe podium doar pe locul trei la Marele Premiu din Bahrain, unde a mers chiar și pentru victorie. Cu toate acestea, o defecțiune a motorului cu câteva ture înainte de linia de sosire l-a lipsit de acest lucru.