Speranțele lui Liverpool se echilibrează după înfrângerea de la Steaua Roșie de la Belgrad

Acesta a fost cel de-al 200-lea joc al Liverpool în Cupa Europeană / Liga Campionilor și este discutabil dacă au jucat într-o atmosferă la fel de sălbatică în timp ce au răspuns atât de blând. Două goluri ale atacantului Milan Pavkov, al doilea un efort cu adevărat remarcabil, au obținut o victorie faimoasă și prima victorie a Stelei Roșii în competiție – calificări excluse – de când erau campioni în apărare în 1992.

„O altă fiară acasă ”, îi descrisese Andy Robertson. Liverpool nu putea conține fiara. Îngrijorarea pentru Klopp și companie este că au devenit o propunere diferită de Anfield în Liga Campionilor în acest sezon. Paris Saint-Germain așteaptă următorul în Franța.Liverpool și-a lăsat puțină marjă de eroare.

Reputația lui Marakana pentru pasiune, ostilitate și zgomot neîncetat nu s-a dovedit a fi exagerată, deși Klopp a insistat pe bună dreptate că nu este o scuză pentru performanța oferită de Liverpool. A fost un fundal spectaculos, iar Steaua Roșie a răspuns în natură. Soldații puternic înarmați au căptușit intrările, iar nivelurile de volum au crescut în tandem cu controlul concursului de acasă. Au existat, de asemenea, o aplauda caldă pentru membrii echipei Steaua Roșie care au învins Liverpool cu ​​2-1 pe Anfield 45 de ani până la zi, când au defilat în jurul terenului înainte de start. Afișajul Stelei Roșii corespundea susținerii primite.Liverpool a susținut teoria potrivit căreia Marakana intimidează.

Selecția lui Klopp, care a omis-o pe Xherdan Shaqiri pentru a evita orice distragere politică, a părut îndoielnică și satisfăcătoare de la început. Rara absență a lui Roberto Firmino din linia de start a fost de înțeles, brazilianul obosindu-se târziu, dar introducerea lui Daniel Sturridge, Adam Lallana și Joël Matip a adăugat abordării lor disjuncte.

Sturridge ar fi trebuit să deschidă marcând când Robertson și-a transformat crucea lui Sadio Mané în calea sa, dar sub nicio presiune, a schiat risipitor.S-ar dovedi o ratare costisitoare, una care a energizat și mai mult mulțimea gazdelor și o schimbare tactică de scurtă durată.

În timp ce Mané și Mo Salah au avut spațiu pentru a ataca flancurile, iar Virgil van Dijk a făcut un nou început impresionant. , performanța Liverpool în ansamblu sa deteriorat pe măsură ce prima repriză a progresat. Steaua Roșie s-a deschis puternic, așa cum o făcuseră la Anfield, dar de data aceasta au avut talentul și sprijinul pentru a valorifica. Fostul mijlocaș al Chelsea, Marko Marin, a ratat înfrângerea cu 4-0 prin accidentare, dar a fost în centrul unui afiș creativ și încrezător din partea campionilor Serbiei. Pavkov, pe banca de la Anfield, și-a îmbrățișat oportunitatea în locul lui Richmond Boakye. Facebook Twitter Pinterest Mohamed Salah a fost unul dintre mai mulți jucători ai Liverpool care a ratat șanse.Fotografie: Andrej Isakovic / AFP / Getty Images

Marin a avut prima șansă a jocului când El Fardou Ben Nabouhane l-a găsit în prea mult spațiu în spatele lui Trent Alexander-Arnold. A tăiat înăuntru și a împușcat ușor asupra lui Alisson, apoi a servit Liverpool avertizând ce urma să vină cu un corner periculos care a produs un șut peste Vujadin Savic. Căpitanul a fost un altul dintre cei care au ratat întâlnirea de la Anfield și a adus o îmbunătățire semnificativă la Steaua Roșie.A fost plutit adânc în cutia de șase curți, unde Pavkov a intrat deasupra apărătorilor și a plantat un antet de neoprit în jos, dincolo de Alisson. Spursii s-au agățat în Europa, după ce eroii târzii ai lui Harry Kane au scufundat PSV Citește mai mult

Casa fanii erau în revoltă, Liverpool s-a dezumflat și, mai rău, a urmat șapte minute mai târziu pentru vizitatori, când atacantul central și-a dublat numărul în mod uimitor. Adunând posesia la 40 de metri de poartă, Pavkov a dat ușor din umeri pe Georginio Wijnaldum înainte de a închide. Virgil Van Dijk și Matip s-au retras și atacantul a acceptat invitația lor de a dezlănțui un șut fabulos de la distanță care a zburat în interiorul stâlpului drept al lui Alisson.

Liverpool se uita la o a doua înfrângere dăunătoare în deplasare în grup și la o misiune montană.Nici o echipă vizitativă nu câștigase aici de la Arsenal în Europa League în octombrie 2017. Steaua Roșie a cedat o dată în cinci meciuri europene anterioare din acest sezon – o campanie care a început în rundele de calificare, cu patru zile înainte de finala Cupei Mondiale – și vizitatorii nu îl forțase pe Milan Borjan să salveze prima repriză. Klopp a răspuns prin introducerea lui Firmino și Joe Gomez la pauză pentru Sturridge și, respectiv, Alexander-Arnold. A primit reacția pe care situația a cerut-o, dar nu schimbarea dorită a scorului.

Firmino a creat o șansă bună pentru Mané pe ​​care doi fundași s-au amestecat clar. Tonul pentru o afișare dominantă a reprizei secundare de la Liverpool fusese stabilit.Robertson a avut o centrare deviată pe bara transversală de către Filip Stojkovic, Salah a lovit exteriorul unui stâlp în urma unui corner din James Milner – Salah a măturat și unul din propriile sale direct din joc – și Borjan a salvat de două ori de la egiptean la distanță. Van Dijk s-a îndreptat, de asemenea, de la centrarea lui Firmino, în timp ce Liverpool exercita o presiune constantă, dar echipa locală a căutat cu bucurie pentru o victorie celebră, a urlat până la ultimul timp prin sprijinul lor formidabil.